Is Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie iets voor jou?

Wil je weten of de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie bij je past? Ontdek het via onderstaande informatie en activiteiten.

Wat houdt deze opleiding in?

Wil je graag weten wat de effecten van beweging zijn op het menselijk lichaam? En zou je graag anderen coachen om fitter te worden of helpen met hun revalidatie? Dan is de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie je op het lijf geschreven. Je leert het menselijk lichaam in detail kennen, patiënten onderzoeken, trainingsschema’s opstellen en je verdiept je in preventieve en curatieve gezondheidszorg.

Dit is de opleiding voor studenten die dagelijks met mensen willen werken. Je leert hoe je hen fysiek en mentaal zo snel mogelijk terug op de been krijgt na operaties, bij pijn of blessures. Je leert ook kritisch kijken naar bestaande en nieuwe therapieën, en onderzoekt voor iedere patiënt welke behandeling het meest is aangewezen. Een uitdaging die jij met beide handen grijpt.

Ontdek het studieprogramma

Wat is het verschil met de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen

In beide opleidingen leer je trainingsschema's opstellen en anderen coachen in sport en beweging. Het grote verschil is dat je in de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen zelf meer sport en beweegt. In alle bachelorjaren is dat 13 uur per week, in verschillende sporttakken. Hierbij zal je ook op sportstage gaan, tactiek en spelregels diepgaand kennen, de organisatie van sport bekijken en sport in de maatschappij onderzoeken.

In de eerste 2 bachelorjaren van de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie sport je maar 3 uur per week. Hierbij ligt de focus voornamelijk op het onderhouden van je conditie en het zelf ervaren van bepaalde bewegingen. Je wordt specifiek opgeleid als kinesitherapeut: een beroep dat je enkel kan uitoefenen met dit masterdiploma.

Wat is het verschil met de opleiding Biomedische Wetenschappen

In beide opleidingen krijg je dezelfde algemene wetenschappen en pas je deze toe op beweging en inspanning. Als biomedicus wordt het labo je nieuwe thuis en ga je nadien als onderzoeker aan de slag.

Waarom studeren aan de VUB?

Studeren aan de VUB levert je meer op dan alleen een diploma. Je leert met een open blik en vrij van vooroordelen naar de wereld te kijken. Je scherpt je kritische denkvermogen aan en leert je mening te uiten. En je engageert je om, naast je studies, deel te nemen aan zinvolle maatschappelijke projecten die van de wereld een betere plek maken. Kortom, bij de VUB geef je vorm aan je identiteit. Aan wie je vandaag bent en morgen wil zijn.

Ontdek de troeven van onze universiteit

Werken en studeren combineren

De opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie wordt niet in avondonderwijs georganiseerd. Een combinatie met voltijds werk wordt hierdoor onmogelijk.

Studeren in het buitenland

Tijdens je opleiding kan je op uitwisseling in Europa voor de klinische stage in je 3e bachelor. Tijdens je master kan je ook op stage buiten de Europese grenzen.

De meeste buitenlandse stages duren 2 maanden. Benieuwd naar de belevenissen van onze studenten? Lees hier hun blog.

We hebben stagepartners in heel wat landen. Van Denemarken over Nederland tot Frankrijk en Spanje. Ook de VS, Zuid-Afrika en China pronken trots op onze lijst. Elk jaar komen er bovendien nieuwe partnerships bij. Meer info over de bestemmingen vind je hier.

Je zal ook samenwerken met internationale studenten als je niet op uitwisseling kan. Dankzij onze online sessies leer je hen beter kennen.

Meer over studeren in het buitenland