Na je studie
2 op de 3 afgestudeerde masters in Management, Zorg en Beleid in de Gerontologie werken in de gezondheidszorg of in een aanverwante sector. Denk aan ziekenhuizen, revalidatiecentra, woonzorgcentra, OCMW’s, centra voor geestelijke gezondheidszorg... Daarnaast zijn er jobmogelijkheden bij ziekenfondsen, gemeente- en provinciebesturen, de Vlaamse en federale overheid, patiëntenorganisaties en verzekeringsinstellingen. Ook in de onderwijssector en (universitaire) onderzoekscentra ben je met een masterdiploma Gerontologie graag gezien.
Wat heb je geleerd?
Als master in Management, Zorg en Beleid in de Gerontologie ken je de invloed van sociale, culturele, biologische, psychologische en materiële factoren op veroudering, de algemene (volks)gezondheid en het welzijn op hogere leeftijd. Ook de organisatie en regelgeving, instellingen en structuur, beleidsprocessen en uitdagingen in de gezondheidszorg op regionaal, nationaal en internationaal niveau kennen geen geheimen meer voor jou. Dankzij al die kennis kan je, samen met anderen of op eigen houtje, de gezondheidszorg met focus op ouderenzorg van morgen mee uittekenen.
Verder studeren
Ook doctoreren behoort tot jouw opties. Een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod. En dus een extra troef op je cv.
Welke beroepen kan je uitoefenen?
In de opleiding leer je maatschappelijke trends te spotten, bijvoorbeeld op het vlak van verouderen in onze maatschappij en ouderenzorg. Je leert ze ook te analyseren en interpreteren. Bovendien verwerf je de nodige inzichten om praktijk- en beleidsrelevante conclusies te trekken en erover te rapporteren en communiceren. Het uitgangspunt is steeds een positief beeld op veroudering, met nadruk op de ontwikkelingskansen van ouderen en de gunstige effecten van deze doelgroep op de samenleving. De opleiding geeft je alle kansen om je vaardigheden als expert, innovator, onderzoeker en beleidsmaker te ontwikkelen. Daarbij vertrek je vanuit een kwaliteitsvolle en multidisciplinaire wetenschappelijke methodiek, aangevuld met een voortdurende wisselwerking tussen theorie en praktijk.
Wist je dat we soms ook Gerontologen zoeken aan de VUB?
Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als gerontoloog: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen.
Sluit je aan bij onze community van oud-studenten
Als je afstudeert aan de VUB behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringen, ideeën en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven én ook daarbuiten, in de wereld.
Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.
... het loont de moeite!
- Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
- Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
- Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
- Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
- Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.