Wat leer je in de opleiding?
In deze master-na-masteropleiding leer je de processen voor de bereiding en productie van geneesmiddelen op industriële schaal begrijpen. Daarnaast krijg je alles mee om processen voor de kwaliteitscontrole van geneesmiddelen op te zetten en op te volgen. Last but not least: je leert ook alle vaardigheden om te helpen bij klinische studies of marketing- en salesprojecten.
De troeven van onze opleiding Industriële Farmacie
- De master-na-master in de Industriële Farmacie is niet alleen een verdiepende, maar ook een verbredende opleiding. Je leert wat nodig is om eindverantwoordelijke te zijn voor de productie en controle van geneesmiddelen, maar ook om ondersteuning te bieden bij klinische studies, marketing- en salesprojecten.
- Als je na de opleiding een erkenning als Qualified Person (industrieapotheker) wil bekomen bij de overheid moet je nog een verplichte industriële stage van 6 maanden volbrengen.
- Ook in de master-na-master Industriële Farmacie kan je blijven rekenen op de persoonlijke ondersteuning en het nauwe contact tussen student en prof, een aspect waar we bij de VUB veel belang aan hechten.
- De master-na-master in de Industriële Farmacie is een interuniversitaire opleiding. De colleges worden gegeven aan de KULeuven, de UGent, UAntwerpen en de VUB.
Na je studie
Als afgestudeerde master-na-master in de Industriële Farmacie beschik je over alle vaardigheden om als industrieapotheker in de farmaceutische industrie aan de slag te gaan. Tot je mogelijkheden behoren onder meer de productie van geneesmiddelen, de kwaliteitscontrole ervan, de ontwikkeling van galenische vormen, de experimentele en klinische farmacologie, regulatory affairs en marketingfuncties.
Daarnaast kan je als industrieel apotheker ook kiezen voor een job als product- of salesmanager, clinical associate, medical writer, administratief medewerker bij een overheidsdienst, enzovoort.
Is deze studie iets voor jou?
Deze opleiding beter leren kennen?
Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.