Jouw studieprogramma

De master bestaat uit kern- en ondersteunende opleidingsonderdelen, die verplicht zijn, en die door de student worden aangevuld met enkele keuzevakken.

Afhankelijk van je vooropleiding kies je uit een van de drie trajecten. De drie trajecten hebben een gemeenschappelijke kern (99 SP) die aangevuld wordt met ondersteunende opleidingsonderdelen (9-15 SP) aangepast aan je vooropleiding. Daarnaast kies je nog enkele keuzevakken (6-12 SP). Soms moet je ook een schakelprogramma of voorbereidingsprogramma volgen voorafgaand of in combinatie met de master.
Check daarvoor de toelatingsvoorwaarden.

Vrijstellingen zijn mogelijk, bijvoorbeeld voor studenten met een achtergrond in architectuur, geografie of urban studies. Alleen studenten die al over een masterdiploma beschikken kunnen voor de ondersteunende opleidingsonderdelen een vrijstelling krijgen. Bachelors die hiervoor al een credit behaalden, moeten een bijkomend keuzevak opnemen.

Overzicht van het programma van STER

Master

Master of Science in de Stedenbouw en de Ruimtelijke Planning

Bekijk hieronder welke vakken je krijgt, afhankelijk van je programma.

Traject 1 (voor studenten na het volgen van het schakel- of voorbereidingsprogramma)

Ook als werkstudent

Traject 2 (voor masters met toelating op dossier)

Ook als werkstudent

Traject 3 (voor studenten met vooropleidingen architectuur, geografie of urban studies)

Ook als werkstudent

Voorbereidingsprogramma

Voorbereidingsprogramma Master of Science in de Stedenbouw en de Ruimtelijke Planning

Standaard traject

Schakelprogramma

Schakelprogramma Master of Science in de Stedenbouw en Ruimtelijke Planning

Standaard traject

Aan de VUB studeer je op jouw ritme

De lessen in de Master Stedenbouw en Ruimtelijke Planning vinden hoofdzakelijk ’s avonds, op zaterdagvoormiddag en via afstandsonderwijs plaats. Het studieprogramma is typisch gespreid over 3 jaar, ideaal in combinatie met een job. Maar je kunt de opleiding ook voltijds volgen.

Ontdek de verschillende spreidingsvoorstellen om je programma spreiden over 2, 3 of 4 jaar:

Naast de spreidingsvoorstellen hierboven kun je ook een programma op maat samenstellen, indien je bijvoorbeeld vrijstellingen hebt. Een flexibel studietraject laat je ook toe om maximaal rekening te houden met jouw persoonlijke situatie (topsportdyslexie of een functiebeperking bijvoorbeeld). Wil je meer informatie?

 Contacteer studiebegeleiding    Contacteer de opleiding