Wat leer je in de opleiding? 

Tijdens de opleiding leer je de verschillende deelgebieden van de radioprotectie beter kennen. Je doet kennis op over de natuur van de ioniserende stralen, hoe je je ertegen beschermt en wat de biologische, genetische en gezondheidseffecten zijn. Tegelijkertijd ontwikkel je in de lessen je vaardigheden in het identificeren en evalueren van de risico's. Tijdens stages, seminaries en bedrijfsbezoeken krijg je de kans de aangeleerde vaardigheden en attitudes in de praktijk toe te passen.

Voor wie is dit postgraduaat Radioprotectie?

Dit postgraduaat is bedoeld voor:

  • Masters in de Arbeidsgeneeskunde
  • Artsen in opleiding tot Master in de Arbeidsgeneeskunde

 

Meer informatie over het programma en toelatingsvoorwaarden 

Interuniversitaire samenwerking

Deze opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door de Vrije Universiteit Brussel, de Universiteit Gent, de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven. Een interuniversitaire stuurgroep is belast met de organisatie en de permanente evaluatie van het programma. Het programma bestaat uit 30 ECTS en duurt 1 jaar (1 dag per week van oktober tot juni). Het inschrijvingsgeld bedraagt € 700. Inschrijvingen verlopen via de KU Leuven. 

Meld je interesse per mail

Na je studie

Op het einde van deze studie kan je adequaat functioneren als bedrijfsarts in Belgische diensten werkzaam op het gebied van de bescherming tegen ioniserende stralen. Je hebt parate kennis over de fysische, medisch-biologische en administratieve aspecten van de stralingsbescherming en je beheerst de nodige technische en beleidsvaardigheden.

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht