Welk diploma is vereist?
Dit hangt af van het studieprogramma (bachelor, master, voorbereidingsprogramma, schakelprogramma) waarvoor je je wil inschrijven. Hoe checken? Bij 'programma' scrol je naar het studieprogramma van jouw keuze en klik je op 'toelatingsvoorwaarden'. Hier vind je onder meer de diplomavoorwaarden terug.
Wil je instromen met een ander diploma, neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van de faculteit om een individueel studietraject te bekomen. Ook met vragen over vrijstellingen en vakkenpakketten kan je hier terecht.
Welke toegangsproeven moet ik afleggen?
Om te kunnen starten aan de opleiding hoef je geen toegangsproeven af te leggen.
Zijn er taalvoorwaarden?
Deze opleiding wordt in het Nederlands onderwezen, en daarom is het belangrijk dat je deze taal goed beheerst. Is Nederlands niet je moedertaal, dan bekijk je best de Nederlandse taalvoorwaarden die gelden voor deze opleiding.
Zijn er nog andere voorwaarden?
Een goede conditie is natuurlijk aanbevolen, maar die bouw je ook op tijdens de opleiding. Wel moet je kunnen zwemmen bij de start van je studie.
Schrijf je in!
Wil je je inschrijven aan de VUB? We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces.
Vragen over de inschrijvingsprocedure?
Hoeveel kost het om deze opleiding te volgen?
Bereid je voor
Kan ik de opleiding wel aan? Het is een vraag waar veel studiekiezers mee kampen. Een goede voorbereiding helpt je om met een gerust gemoed aan je studies te beginnen. Dit doe je door te achterhalen of je over voldoende voorkennis beschikt en bij te schaven waar nodig (aan de hand van online toetsen en andere voorbereidingsactiviteiten).
Test je kennis Andere voorbereidingsactiviteiten
Voorkennis kan handig zijn, maar is niet vereist. Sowieso starten we voor de algemene wetenschappen vanaf nul. Wacht wel niet tot de blokperiode om erin te vliegen en vraag tijdig advies aan je docenten en studiebegeleiders. Als je twijfelt of je wel genoeg basiskennis hebt, kom je best eens langs op een van onze infodagen. Je kan ook een zelftest fysica, chemie of wiskunde doen en/of een voorbereidingscursus volgen om je kennis op te frissen voor het academiejaar start.
Een universitaire studie betekent ook vooral je studiemethode aanpassen, want je krijgt veel meer leerstof en je moet je studiewerk zelfstandiger organiseren. Onze medewerkers van Studiebegeleiding helpen je om de juiste studiemethode te vinden. Zij bieden onder andere individuele begeleiding, workshops, tips en tricks aan.