De BBQ- en kampvuurzones vormen het uitgelezen decor om een knusse bijeenkomst te organiseren. Er gelden wel een aantal regels. Zo blijft het voor iedereen leuk én veilig!
Reserveer je plek
Meld minstens 10 werkdagen op voorhand je activiteit via dit formulier. Heb je water of elektriciteit nodig, geef dat ook door bij je aanvraag. Geef duidelijk mee of je event in Etterbeek of Jette zal plaatsvinden. Hou er rekening mee dat er op die laatste maar 1 BBQ beschikbaar is.
Je ontvangt per mail een bevestiging als de BBQ-zone beschikbaar is op het moment van je geplande activiteit.
Extra materiaal nodig? Leen het uit via de online rental shop
Denk aan anderen
Geniet! Maar wees wel verstandig, de VUB is niet verantwoordelijk voor eventuele schade of ongelukken. Denk ook aan je medestudenten en docenten en veroorzaak geen overlast. De bewakers kunnen je activiteit stilleggen als zij dat nodig achten.
Laat niets achter
Als initiatiefnemer van het event ben jij er verantwoordelijk voor dat de BBQ-zone netjes achterblijft. Je brengt zelf vuilzakken mee waarin iedereen zijn afval kan deponeren, en neemt ze na afloop terug mee. Laat ook geen ander vuilnis slingeren. De kolen mogen in de BBQ blijven liggen, maar met het oog op brandveiligheid moet het vuur zeker volledig gedoofd zijn voor je vertrekt.
Het BBQ-rooster maak je grondig schoon en breng je terug naar de medewerkers van de bewaking. Dat mag ten laatste tegen 12 uur op de dag na de activiteit. Doe je dat niet, dan moeten we de kostprijs van een nieuw exemplaar doorrekenen (€ 200).
Heb je de BBQ-zone niet netjes achtergelaten? Dan krijg je een factuur van de opkuis. Dat kan bovendien gevolgen hebben voor je aanvragen voor toekomstige activiteiten.
Safety first
- Zorg dat je tijdens de BBQ altijd twee emmers water in de buurt hebt. Als je wil, kan je een extra blusapparaat afhalen bij de bewaking.
- Plaats tenten of luifels niet te dicht bij de BBQ.
- Wie bakt, drinkt niet: ook bij een BBQ is er een BOB.
- Draag gepaste kledij en gebruik het juiste materiaal bij het bakken. Gebruik nooit methanol, benzine, brandgel of petroleum als aanmaakmiddel. Plaats geen alcoholhoudende dranken in de buurt van het vuur.
- Het gebruik van eigen BBQ-roosters is niet toegelaten.
In geval van nood
Is er iemand in aanraking gekomen met het vuur? Raak niet in paniek, maar bel onmiddellijk de bewaking op het noodnummer +32 2 629 11 11.
Tip: programmeer dat nummer nu al in je gsm. De bewakers zullen indien nodig de hulpdiensten verwittigen via 112.
Terwijl je wacht op hulp:
- Laat het slachtoffer niet rennen, daardoor kunnen de vlammen aanwakkeren.
- Leg het slachtoffer op de grond en doof het vuur met water, een blusdeken of met een zwaar stuk textiel zoals een jas of een deken. Rol hem of haar eventueel over de grond (altijd van je af!) tot de vlammen doven.
- Bij brandwonden geldt: eerst water, de rest komt later. Koel de wonde minstens 15 minuten af met koud, zacht stromend leidingwater. Is er geen stromend water, gebruik dan natte doeken.
- Smeer nooit (brand)zalf of crème op een brandwonde. Gebruik alleen water.
- Verwijder kledij alleen als die niet vastzit aan de brandwonde.
- Geef het slachtoffer geen eten of drinken.