Voedingsbiotechnologie

In deze afstudeerrichting Voedingsbiotechnologie ligt de nadruk op de fundamentele studie en de toepassingen van de productieprocessen in de voedingsindustrie, de agrochemie en de chemische en farmaceutische industrie. Micro-organismen en enzymen spelen hierbij een belangrijke rol. Verder wordt aandacht besteed aan de chemische, nutritionele en technologische aspecten van levensmiddelen, voedselveiligheid en de relatie tussen voeding en gezondheid. Ook nieuwe trends zoals predictieve microbiologie en functionele levensmiddelen komen aan bod.

Het studiepakket bestaat uit vijf modules:
- verdiepende en gespecialiseerde studiedelen
- afstudeerrichting
- industriële stage
- masterproef
- keuze-opleidingsonderdelen

Master of Science in de Bio-ingenieurswetenschappen: chemie en bioprocestechnologie: voedingsbiotechnologie

Verdiepende en gespecialiseerde studiedelen

Studiepunten

Masterjaar 1

Masterjaar 2

Afstudeerrichting: voedingsbiotechnologie

Studiepunten

Masterjaar 1

Masterjaar 2

Industriële stage

Studiepunten

 De stageperiode valt tussen het eerste en het tweede masterjaar tijdens de maanden juli, augustus of september.

7 ECTS

Masterproef

Studiepunten

Keuze-opleidingsonderdelen

Studiepunten

Je kiest voor 6 ECTS-credits uit onderstaande opties (of 3 indien je de stage van 7 ECTS-credits kiest)

Duurzame Chemische Biotechnologie

Micro- en Nanobiotechnologie

3 ECTS

Medische Biotechnologie

Synthetische Biotechnologie

Agrobiotechnologie

3 ECTS

Chemie

Proefdierkunde

Technologisch Ondernemen

3 ECTS

Andere keuzestudiedelen

Totaal aantal studiepunten
120