Indrukwekkende deelname van VUB studenten aan LIMUN 2023

In februari vond de 24ste editie van de London International Model United Nations plaats. Een enthousiast team van ongeveer twintig VUB-studenten uit verschillende bachelor- en masteropleidingen namen deel aan deze conferentie. We zijn onder de indruk van de toewijding van het team en de verschillende prijzen waarmee ze aan de haal gingen. 

Tijdens de London International Model United Nations (LIMUN) konden de studenten van het VUB Model United Nations team (VUBMUN) zich onderdompelen in de posities van verschillende landen en in een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Het team nam deel aan verschillende comités, zoals de League of Nations, UNHRC, UN Women, IMF, NATO, WHO, UNSC, GA, COPUOUS, ECOSOC en UNDP. Zo deden ze onmiskenbaar waardevolle ervaring op in internationale diplomatie en coöperatie. 

Na vele uren training, nachtelijke feedbacksessies en onvermoeibaar doorwerken, behaalde het team klinkend succes. Sommige studenten mochten zelfs enkele prestigieuze prijzen in ontvangst nemen: 

  • Best Delegate Award – Sam Singh (MA Management) and Ioan-Gabriel Cretu (BA Social Sciences) voor het vertegenwoordigen van Gabon in de UNSC 

  • Best Delegate Award – Alexander Van de Sande (MA International and European Law) voor het vertegenwoordigen van Saudi-Arabië in ECOSOC 

  • Best Delegate Award – Dalia van Damme (MA International and European Law) voor het vertegenwoordigen van Japan in UNHRC 

  • Most Improved Delegate Award – Mieke Löhrer (Ma European and International Governance) voor het vertegenwoordigen van Italië in de GA Sixth Committee (Legal) 

  • Honourable Mention – Hannes Matthys (BA Business Economics) voor het vertegenwoordigen van Namibië in de WHO 

Natuurlijk zijn we als VUB-gemeenschap ontzettend trots op hun deelname en prestaties. We hopen dat ze van deze uitzonderlijke ervaring in het mooie Londen genoten hebben.