Praktisch

donderdag, 18 september, 2025 tot en met vrijdag, 19 september, 2025 - 09:00 tot 18:00
VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan 2
1050 Elsene
Gebouw Q

Op 18 & 19 september 2025 zal, op de VUB campus te Etterbeek, het 2e Vlaams Congres Geestelijke Gezondheid bij Kinderen & Jongeren plaatsvinden en sluiten we terug aan bij de traditie om het VCGGKJ op de oneven jaren te laten plaatsvinden.

PAika UZB en de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel staan in voor de organisatie. Onder het thema “Grenzen VER Leggen” bieden we alle professionelen en geïnteresseerden, actief in de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren, de kans om elkaar te ontmoeten, te inspireren en kennis te delen.

Psyche speelt zich af rondom grenzen. Grenzen tussen mensen, biologie die interpersoonlijk wordt, het brein dat relaties vormgeeft en relaties die het brein vormgeven, grenzen tussen grote mensen en kleine mensen. De verwevenheid van het psychische en het lichamelijke. En ook schade, als beschermende grenzen geschonden worden.
Als samenleving worden we uitgedaagd om tegelijk grenzen te bewaken en over grenzen heen te kijken, nieuwe samenwerkingen en visies op te zoeken.
Samen willen we dan ook reflecteren over volgende vragen: welke grenzen willen we samen verleggen, en welke willen we versterken, om met een nieuw elan te kunnen blijven zorgen, herstellen en genezen?

Call for abstracts

We nodigen je graag uit om vanuit je wetenschappelijk en/of klinisch werk een bijdrage te leveren via een:

  • Orale presentatie: Je presenteert wetenschappelijk onderzoek of een vernieuwende klinische werkwijze. De structuur van het abstract is: inleiding, werkwijze, resultaten, discussie en besluit. Er zijn 10’ voorzien voor de presentatie en 5’ voor vragen. De organisatoren bundelen steeds 3 presentaties tot een geheel.
  • Symposium: Een geheel van 3 tot 4 sprekers, rond een samenhangend thema, met een tijdsduur van 45’. Het abstract van het symposium wordt ingediend door de voorzitter, die verantwoordelijk is voor samenbrengen, afstemmen en inleiden van de sprekers. De structuur van het abstract: inleiding, methodiek, resultaten, discussie en besluit, wordt zoveel mogelijk gerespecteerd. Samenwerking met ervaringsdeskundigen wordt gewaardeerd.
  • Workshop: Een geheel van 45’ waarbij een klinische werkwijze aanschouwelijk en participatief gebracht wordt. In je abstract toon je aan hoe deze participatie vorm zal krijgen. Samenwerking met ervaringsdeskundigen wordt gewaardeerd.
  • Poster: Je verzorgt een poster over een onderzoek, waarbij de wetenschappelijke methodiek gerespecteerd wordt, en die opgebouwd is aan de hand van inleiding, methodiek, resultaten, discussie en besluit. Dit uit zich ook in je abstract.

Via onderstaand formulier kan je je abstract indienen.
Elk abstract bevat maximum 300 woorden.
Abstracten worden ingewacht voor 1 maart 2025.

Indien je abstract gekozen wordt voor een presentatie, zal het zoals ingediend in het congresboekje worden gepubliceerd.

Call for abstracts

  • - Selecteren -
  • Orale presentatie
  • Symposium
  • Workshop
  • Poster