Duurzaam aan tafel
Met lokale ingrediënten, seizoensgebonden groenten, producten uit eerlijke landbouw en duurzaam gecertificeerde vis tovert het VUB-restaurant steeds gevarieerde en duurzame menu's op tafel. De voorbije jaren is het plantaardig aanbod van ons restaurant erg gegroeid. Veganistische maaltijden worden steeds populairder en elke maaltijd bevat minstens 200 gram groenten.
Minder afval
Het restaurant helpt ook om de afvalberg te verkleinen door takeaway-dranken enkel in een Billie Cup aan te bieden. Zo sparen we jaarlijks 40.000 wegwerpbekers uit! Bovendien probeert de resto haar voedseloverschotten zo veel mogelijk te beperken. Het voedsel dat toch overblijft, wordt gebiomethaniseerd: de resten worden vergist en het geproduceerde methaangas wordt omgezet in warmte en groene stroom.
Honger gekregen van al dat lezen? 
Ga voor een broodje met een veggie spread, een heerlijk stukje cake of het vegan menu van de dag!
Andere duurzame cateraars in Brussel
Het VUB-restaurant is de duurzame cateraar bij uitstek, maar het Green Team stelde ook een lijst op met andere duurzame cateraars in Brussel.