Ann Dooms, Professor van de Vakgroep Wiskunde en Data Science van de Vrije Universiteit Brussel, krijgt dit jaar de eer om meter te zijn van de vierde editie van het I Love Science Festival te Brussel, hét wetenschapsfestival van België. Verschillende experimenten, laboratoria, activiteiten, workshops ​ en tentoonstellingen wakkeren de passie voor wetenschap aan bij de bezoekers. VUB-professor en meter Ann Dooms ontwikkelde een eigen Crypto Escape Room.

“Het I Love Science Festival biedt unieke kansen voor jong en oud om spelenderwijs te leren. Ik ben dan ook ontzettend fier dat ik voor deze editie het meterschap mag opnemen. Ik kijk ernaar uit om de bezoekers puzzels, raadsels en uitdagingen te zien oplossen in onze Crypto Escape Room. Ik hoop mijn passie voor wiskunde nog meer te kunnen overbrengen op jong en oud!”, aldus VUB-professor Ann Dooms.

Naast de escape room staan er nog tal van andere standen op het wetenschapsfestival: het slim bouwen met Lego bij HeLiWi, drones, kunstmatige intelligentie, robots, milieu-experimenten, augmented reality en veel meer. De centrale thema’s zijn kunst, technologie, creativiteit, ruimte, mens, vindingrijkheid en natuur.

Data en openingstijden

Vrijdag 14 oktober 2022 9 tot 16 uur (Scholendag)
Zaterdag 15 oktober 2022 10 tot 18 uur 
Zondag 16 oktober 2022 10 tot 18 uur