NL | EN

Onze jaarlijkse architectuurmaand is op 27 februari 2007 weer van start gegaan, met dit jaar "architectural engineering" als thema! 3 weken lang kaarten zowel lezingen als opdrachten de boeiende spanning tussen "architecture" en "engineering" aan.

programma ae-maand 2006-2007

Programma architectuurmaand 2006-2007

Het programma van de architectuurmaand 2006-2007 "mært" vind je hier. Ze omvat oa. 3 opdrachten en 3 lezingen.

lezing Manfred Grohmann

Lezing 1: Manfred Grohmann

Op 27/02 gaf Manfred Grohmann een lezing over ´architectural engineering´. Deze lezing sloot het onderzoeksseminarie ´lightweight structures´ af en gaf het startsein voor de architectuurmaand.

opdracht 2: lichtgewicht structuren

Opdracht 1: Lichtgewicht Structuren

Maak in 1uur met behulp van brochettestokken, ballonnen, plakband, touw en elastiekjes een brug met een overspanning van 1m. De groep die de maquette heeft gemaakt met de grootste verhouding "draagmassa / eigenmassa" wint de opdracht!
Het werd een spannende, leerrijke maar vooral leuke workshop. De fotoreportage vind je hier.

lezing 2: Marc Martens

Lezing 2: Marc Martens

Op 6 maart gaf Prof. Marc Martens, docent Ruimtelijke Planning I en II, een lezing in het kader van de architectuurmaand.
Hij behandelde het stedenbouwkundig ontwerp "Ledeberg" waar hij samen met zijn bureau "Werkplaats voor Architectuur" recent aan heeft gewerkt. Klik hier voor de fotoreportage.

Workshop 2: 4D design

Opdracht 2: 4-dimensionaal design

Enkel een dik vel A2 papier en de verdubbelings- reeks! Daarmee moesten basiselementen gemaakt worden die tot zowel de hoogste toren als de grootste overbrugging gecombineerd kunnen worden. Hier kan je zien hoe de studenten het er van af brachten.

lezing 3: Sigrid Adriaenssens

Lezing 3: Sigrid Adriaenssens

Prof. Sigrid Adriaenssens sloot op 15 maart de lezingenreeks van de architectuurmaand 2006-2007 af met een uiteenzetting over haar werk als project ingenieur bij Ney&Partners.
Aan de hand van enkele (voetgangers)bruggen, luifels en een paviljoentje, maakte ze duidelijk hoe sterk architectuurontwerp en ingenieurskunde met elkaar verbonden zijn. Klik hier voor enkele foto's.

workshop 3: Reconversie

Opdracht 3: Reconversie

Gun gebruikt materiaal een tweede leven!
Maak met behulp van plastic bekers en kartonnen borden een wand die aan twee voorwaarden voldoet.
1: de wand moet zo translucent mogelijk zijn voor loodrecht invallend licht;
2: ze moet zo weinig mogelijk licht doorlaten dat de wand onder een hoek van 30 graden bestraalt! Een boeiende opdracht... en het resultaat vind je hier.

punten ae-maand

Eindstand æ-maand 2007

Klik hier voor de eindstand en punten van de æ-maand 2007!

spaghetti avond

Prijsuitreiking + Spaghetti avond

Donderdag 15 maart was het weer de jaarlijkse Pantheon Spaghetti-avond, dit keer gecombineerd met de prijsuitreiking van de architectuurmaand mært. Een leuke avond, begeleid door overheerlijke spaghetti en een flesje wijn.